'Met of zonder hem, dat maakt een wereld van verschil bij Oranje'

'Met of zonder hem, dat maakt een wereld van verschil bij Oranje'

05-12-2022 14:50
28

Volgens Ruud Vormer is Memphis Depay net zo belangrijk voor het Nederlands elftal als Romelu Lukaku dat is voor België. De Oranje-watcher voor Nieuwsblad ziet dat het vertrouwen groeit bij het Nederlands elftal. 

"Zag je die beelden van het Nederlands elftal, toen ze terug in het hotel kwamen na de winst tegen de VS? Het sfeertje zit goed, het vertrouwen groeit. Nederland staat bij de laatste acht van de wereld", zegt de middenvelder van Club Brugge. 

Volgens Vormer heeft Memphis een fundamentele rol binnen Oranje. "Met of zonder hem, dat maakt een wereld van verschil. Hij houdt ballen vast. Voor een tegenstander is het klote als hij meespeelt, net als Romelu Lukaku bij België. Nederland heeft hem nodig zoals België Lukaku nodig heeft. Memphis is zelfs al bijna topschutter aller tijden van Nederland."

Een puntje van kritiek is het middenveld, stelt Vormer. "Daar blijft het zoeken. Wie daar het mannetje moet zijn naast Frenkie de Jong, daar is Van Gaal nog niet over uit. Nu wisselde hij Davy Klaassen en Marten de Roon bij de rust, tegen Ecuador speelde Teun Koopmeiners. De wissel van Klaassen begreep ik wel een beetje. Hij is meer een loper met een neusje voor goals dan een echte voetballer."