LIVE-discussie: Brazilië met Neymar op volle oorlogssterke tegen Zuid-Korea

LIVE-discussie: Brazilië met Neymar op volle oorlogssterke tegen Zuid-Korea

05-12-2022 19:06 Laatste update: 19:07
66

Brazilië en Zuid-Korea bepalen om 20.00 uur Nederlandse tijd wie de tegenstander van Kroatië in de kwartfinales van het WK wordt. Een prettige opsteker voor Seleção is de terugkeer van Neymar.

De dertigjarige vedette ontbrak de tweede en laatste groepswedstrijd met een blessure, maar staat tegen Zuid-Korea aan de aftrap. Bondscoach Tite grijpt terug op het beproefde recept, nadat hij tegen Kameroen (1-0 nederlaag) een B-ploeg het veld instuurde. Antony begint op de bank, Richarlison neemt voorin weer de plek in van de geblesseerd afgehaakte Gabriel Jesus.

Bij Zuid-Korea staat goudhaantje Hee-Chan Wang in de basis. De buitenspeler van Wolverhampton Wanderers schoot zijn land naar de knock-outfase, door tegen Portugal in de blessuretijd de 2-1 te maken. Ook steunpilaar Heung-min Son en Gue-Sung Cho, tweemaal trefzeker tegen Ghana (2-3) starten.

De opstellingen:
Brazilië: Alisson; Militão, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo; Casemiro, Paquetá; Raphinha, Neymar, Vinícius Júnior; Richarlison
Zuid-Korea: Seung-gyu Kim; Moon-hwan Kim, Min-jae Kim, Young-Gwon Kim, Jin-su Kim; In-Beom Hwang, Jung; Hee-Chan Hwang, Lee, Son; Cho