Van der Vaart: 'Je wordt helemaal gek als je tegen hem speelt, niet te houden'

Van der Vaart: 'Je wordt helemaal gek als je tegen hem speelt, niet te houden'

05-12-2022 20:14
67

Rafael van der Vaart denkt dat het Nederlands elftal in de kwartfinale tegen Argentinië maar één probleem heeft: Lionel Messi. Wanneer de 35-jarige vedette niet in zijn beste doen is, heeft Oranje volgens Van der Vaart een goede kans.

Messi dicteerde in de achtste finale tegen Australië het spel en was verantwoordelijk voor de openingstreffer. "Dat blijft genieten. Die goal, dat kan hij gewoon. Zodra hij de bal krijgt, is er rust in het spel", is Van der Vaart lovend bij de NOS. "Hij is niet te houden, het is bijna PlayStation. Je wordt helemaal gek als je tegen hem moet spelen."

"Iedereen zit kort op hem, tegenstanders doen echt hun best. Het is echt niet normaal", gaat de 109-voudig Oranje-international verder. Toch ziet Van der Vaart kansen voor de ploeg van Louis van Gaal. "Als we veel de bal hebben... Hij verdedigt niet mee. Dan kan je lekker voetballen. Je hebt gewoon met hem te maken. Als hij speelt zoals tegen Australië, hebben we een probleem. Anders hebben we een goede kans om te winnen. Verder vind ik Argentinië magertjes."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie