Slot oneens met Nederlandse opinie: 'Goals hebben niets met een counter te maken'

Slot oneens met Nederlandse opinie: 'Goals hebben niets met een counter te maken'

05-12-2022 21:17
51

Arne Slot heeft zijn mening gegeven over het spel van Oranje dit WK. De trainer van Feyenoord is van mening dat het Nederlands elftal niet zo gek veel anders speelt dan de meeste elftallen dit WK. Volgens Slot is Oranje in ieder geval geen counterploeg.

"Ik denk dat het spel van Oranje bijna hetzelfde is als het spel van andere landen op het WK", vertelt Slot maandagavond bij de NOS. "Het is heel erg gericht op het voorkomen van tegengoals. Daarom zie je ook dat er over het algemeen weinig doelpunten worden gemaakt. Er zijn ook weinig kansen, maar misschien is dit wel de manier om het WK te winnen."

Slot vindt ook niet dat Oranje een counterploeg was. Dat werd in verschillende Nederlandse media wel regelmatig gezegd na afloop van het duel met de Verenigde Staten. "Als je kijkt naar die 1-0 in dat duel, dan is dat zeker niet het geval. Dat was een schitterende aanval van achteruit, maar Oranje heeft natuurlijk wel weinig de bal gehad. Die andere twee doelpunten waren ook geen countergoals. Er werd gewoon laag verdedigd, zodat de tegenstander geen kansen kon krijgen. De doelpunten van Oranje hebben in mijn optiek weinig met counters te maken."

Het verdedigende spel van Oranje is iets wat Slot in ieder geval wel kan waarderen. De oefenmeester geeft wel aan dat goede tegenstanders daar doorheen kunnen prikken. "Het meest 'simpele' in het voetbal is verdedigen en dat doet Oranje heel erg goed. De tegenstanders krijgen daardoor amper kansen, maar we hebben alleen nog niet tegen de beste tegenstanders gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie