Lovende woorden voor Messi uit Nederland: 'Hij is jaar in jaar uit de beste'

Lovende woorden voor Messi uit Nederland: 'Hij is jaar in jaar uit de beste'

06-12-2022 08:07 Laatste update: 10:20
25

Ibrahim Afellay speelde samen met Lionel Messi, die het aanstaande vrijdag met Argentinië opneemt tegen het Nederlands elftal. Afellay zal het nooit meer vergeten.

FC Barcelona kocht Afellay destijds van PSV. Messi was toentertijd wat meer ingetogen, nu is hij de baas bij zowel Paris Saint-Germain als het Argentijnse elftal. "Maar hij is altijd al een leider geweest. Leiderschap wordt vaak geassocieerd met iemand die verbaal erg aanwezig is. Hij heeft vaak genoeg met zijn voeten gesproken en dat doet hij nog steeds", zegt Afellay bij de NOS, waar hij analist is.

"Hij moet het doen, hij moet Argentinië naar die prijs loodsen", zegt de ex-international. "Je kunt je voorstellen dat de druk op zijn schouders enorm is. Messi weet heel goed hoe hij met die druk om moet gaan, want hij verbetert nog altijd het ene record na het andere. Hij is al jaar in jaar uit de beste. En dat is hij nog steeds. Heel Argentinië leunt op hem. Hij neemt iedere keer de verantwoordelijkheid en is beslissend."

"Ik ben heel erg dankbaar dat ik met hem heb mogen spelen", zegt Afellay. "En het is alleen maar mooi dat wij nu hem nu nog steeds mogen zien schitteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie