'Rampestamp-muziek' bij Oranje: 'Iedereen vond het niets, ik vond het geweldig'

'Rampestamp-muziek' bij Oranje: 'Iedereen vond het niets, ik vond het geweldig'

06-12-2022 11:14
37

Louis van Gaal constateert dat de speler van het Nederlands elftal steeds hechter met elkaar omgaan. Oranje had maandag een vrije dag en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Op een luxe schip genoot de Oranje-selectie van een vrije dag. "De wijze waarop ze met elkaar omgaan. Het suppen, dat soort dingen. En die muziek, dat vond iedereen niets, maar dat vond ik geweldig. Ik ben ook zo'n figuur dat de muziek altijd hard zet.", zegt Van Gaal tegen de NOS. Toch beviel het genre de bondscoach minder. "Rampestamp-muziek. Ik zou het niet opzetten, want ik ben meer een romanticus. Ik vind het wel leuk om het een keertje mee te maken."

Dat Oranje de kwartfinale heeft bereikt, zorgt er volgens Van Gaal niet voor dat er een stukje druk is weggenomen. "Nee, wij willen kampioen worden. Ik ben er vroeg mee begonnen. En dat is overgenomen door de spelers. Ook als het niet de grootste kans, we gaan ervoor." De 71-jarige bondscoach is na de verloren halve finale in 2014 gebrand op revanche tegen Argentinië. "We hebben nog een rekening te vereffenen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie