'Barcelona weet van geen ophouden en wil weer snijden in salaris Frenkie de Jong'

'Barcelona weet van geen ophouden en wil weer snijden in salaris Frenkie de Jong'

06-12-2022 17:19
51

Het spel rondom het FC Barcelona-salaris van Frenkie de Jong leek voorbij, maar niets is minder waar. Volgens Sport gaan de Catalanen weer een poging wagen om het loon van de Nederlander te verlagen.

Het verhaal van de afgelopen zomer die De Jong meemaakte is bekend: Barça zette hem zwaar onder druk, in de hoop op akkoord voor een loonsverlaging. De Jong hield zijn poot echter succesvol stijf. De middenvelder heeft nog veel salaris tegoed, dat in de coronaperiode werd ingehouden door Barcelona. De Spaanse club wilde juist geld besparen om nieuwe spelers aan te kunnen trekken. Het verhaal leek echter ten einde te zijn gekomen, maar Sport laat nu een ander geluid horen.

Wedden

Meer odds

Komende zomer moet Barcelona namelijk weer flink bezuinigen om zich te kunnen roeren op de transfermarkt. Het vertrek van Gerard Piqué en de aanstaande exit van Sergio Busquets helpen daar al bij, maar dat is niet genoeg. De prioriteit van Barcelona ligt nu bij het contract van De Jong, al wordt er ook gekeken naar Jordi Alba en Marc-André ter Stegen.

Barcelona weet dat De Jong op korte termijn niet uit Camp Nou wil vertrekken. Het wil daardoor zijn sportieve toekomst bij de club garanderen bij een salarisdeal. Zelf heeft de Oranje-international nu geen tijd om met deze zaak bezig te zijn: hij zit met het Nederlands elftal middenin de voorbereiding op de kwartfinale van het WK. Daarin is Argentinië de tegenstander.