Nijhuis gaat niet mee met Gözübüyük: 'Het is de grotemensenwereld'

Nijhuis gaat niet mee met Gözübüyük: 'Het is de grotemensenwereld'

06-12-2022 22:22
39

Bas Nijhuis is niet van plan om te stoppen met interviews na de wedstrijden in de Eredivisie. Serdar Gözübüyük gaf aan dat scheidsrechters niet meer voor de camera zullen verschijnen. Collega Nijhuis toont begrip, maar staat er zelf anders in.

De KNVB nam het besluit op aandringen van meerdere scheidsrechters. "Die wilden liever de internationale richtlijn, want het is vaak negatief. Daar valt ook wat voor te zeggen", reageert Nijhuis in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen. Gözübüyük stelde al dat arbiters alleen voor de camera worden gevraagd als ze een fout hebben gemaakt.

De bond wil naar een situatie dat arbiters alleen nog een procedure of spelregel uitleggen voor de camera. "Ik zie het zelf als een stapje terug, omdat we echt de kans hebben gekregen om dingen te gaan uitleggen. Het is niet altijd leuk als je een fout maakt, want dan moet je die toegeven. Aan de andere kant: het is ook de grotemensenwereld."

Mocht er in de toekomst onduidelijkheid zijn over een beslissing van Nijhuis, dan zal hij zich nog gewoon melden voor een interview. "Ik loop daar niet voor weg. Dus mocht het zo zijn dat het verkeerd is, dan kom ik gewoon."