Van Gaal neemt druk weg: 'Je kan al niet meer zeggen dat we gefaald hebben'

Van Gaal neemt druk weg: 'Je kan al niet meer zeggen dat we gefaald hebben'

07-12-2022 08:51
42

Louis van Gaal verdedigt de defensieve speelwijze van het Nederlands elftal. De bondscoach hamert erop dat het voetbal in de loop van de tijd geëvolueerd is.

De Telegraaf legt Van Gaal voor dat de kijker Oranje 'saai' en 'on-Nederlands' vindt spelen. "Nee hoor. Dat zeggen jullie. Jullie proberen de lezers van jullie krant te overtuigen dat het saai is", antwoordt de bondscoach. "Ik weet dat het voetbal van Ajax uit 1995 aantrekkelijker was dan wat wij nu spelen. Maar de tijd is veranderd. Je krijgt geen ruimte en tijd om nog zo te spelen. En wij zijn WK-deelnemer in deze tijd. De halve wereld speelt dit systeem."

Van Gaal stelt dat het 'project' in Qatar al bijna is gelukt. "We hebben nog maar drie wedstrijden te gaan", zegt hij. De keuzeheer blijft benadrukken dat Oranje wereldkampioen kán worden. "Lukt het niet, dan kan je niet zeggen: wij hebben gefaald. Andere landen hebben toch meer individuele kwaliteiten dan wij, zeggen jullie zelf. Alleen, ik geloof niet in individuele spelers. Ik geloof in teams."