Maduro adviseert Ajax: 'Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony'

Maduro adviseert Ajax: 'Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony'

07-12-2022 09:12
48

Hedwiges Maduro wil op termijn hoofdtrainer worden in het betaalde voetbal. De voormalig middenvelder zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid niet met de bij Ajax gehanteerde speelstijl aantreden.

"Eigenlijk kan ik niet normaal naar voetbal kijken", zegt Maduro tegen Voetbal International. Hij heeft zijn eigen kijk op voetbal. "Ik zal niet snel afbraakvoetbal spelen. Maar ik heb wel een realistische aanpak. Als ik tachtig minuten heb aangevallen en we staan 1-0 voor, dan zakken we gewoon in om de zege over de streep te trekken. Bij Ajax blijven ze dan nog steeds heel naïef aanvallen om de 2-0 te maken."

"Ze kunnen maar één ding, zijn een one trick pony en dat heeft dit seizoen al echt punten gekost", vervolgt Maduro. "Het is niet vies om dan gewoon in te zakken voor de drie punten." De oud-Ajacied benadrukt dat hij de mensen altijd 'iets wil geven'. Maar: "Bij Ajax moet je én winnen en mooi voetbal spelen. Entertainen hoort erbij, hoor, maar die drie punten staan voorop. In het buitenland vonden ze Frank de Boer een goede trainer omdat hij vier keer kampioen was geworden. Bij Ajax-supporters was er geklaag over het voetbal dat hij speelde. Ik wil resultaat halen door goed voetbal te spelen."