Hazard (31) 'draait bladzijde om' en zwaait af na mislukt WK met België

Hazard (31) 'draait bladzijde om' en zwaait af na mislukt WK met België

07-12-2022 11:22 Laatste update: 12:16
96

Eden Hazard heeft zijn laatste interland gespeeld namens België. De aanvaller van Real Madrid, die 126 keer uitkwam voor de Rode Duivels, trekt na de vroege WK-uitschakeling in Qatar zijn conclusies.

'Vandaag draaien we een bladzijde om', laat Hazard weten. 'Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven. Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international.'

De 31-jarige Belg constateert dat zijn tijd is gekomen. 'De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen…' Hazard maakte 33 doelpunten in 126 wedstrijden voor België. Eerder kondigde ook bondscoach Roberto Martinez zijn ontslag aan.

Hazard maakte op 19 november 2008 als zeventienjarige zijn debuut voor de Rode Duivels. Het WK van 2018 in Rusland was zijn absolute hoogtepunt.Met onnavolgbare acties, drie goals en twee assists nam de aanvoerder de Belgen bij de hand richting een bronzen plak. Sindsdien gaat zijn carrière bergafwaarts en speelt hij ook bij Real Madrid geen rol van betekenis meer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s