Valentijn Driessen vindt telefoon Van Gaal: 'Gemiste oproepen Manchester United'

Valentijn Driessen vindt telefoon Van Gaal: 'Gemiste oproepen Manchester United'

07-12-2022 12:30 Laatste update: 12:59
77

Op de eerste wedstrijdloze dag van het WK in Qatar vervolgt het Nederlands elftal de voorbereiding op de kwartfinale tegen Argentinië. In de tussentijd vond Valentijn Driessen de telefoon van bondscoach Louis van Gaal op het toilet.

In het kamp van Oranje staat vandaag om 14.30 uur een persmoment op het programma, waarbij twee - nog onbekende - spelers aanschuiven. Aansluitend wordt om 15.00 uur besloten getraind. Het lijkt erop dat alle spelers fit zijn voor de kwartfinale tegen Argentinië. Alleen achter de naam van Stefan de Vrij staat nog een vraagteken.

De FIFA heeft bevestigd dat het Nederlands elftal in een volledig oranje tenue aantreedt tegen de Argentijnen, die op hun beurt in het traditioneel blauw-wit zullen spelen. Andries Noppert keept vrijdagavond in het groen.

Volgens sportdatabureau Gracenote is de kans op de wereldtitel weer iets verder toegenomen voor Oranje, naar elf procent. Gracenote voorspelt wel dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal na de kwartfinales is uitgeschakeld. De kans dat tegenstander Argentinië de kwartfinale wint, is 58 procent. Oranje staat op 42 procent.

Brazilië is volgens de statistiekenboer nog steeds favoriet voor de wereldtitel, gevolgd door Argentinië, Portugal, Frankrijk en Nederland. Engeland, Marokko en Kroatië staan onder Nederland.

'Fallentijn' vindt telefoon Van Gaal
Valentijn Driessen, die dinsdag géén interview met Van Gaal kreeg, doet in de WK-podcast van De Telegraaf nog een opvallende onthulling. "Ik zag een heel dure telefoon liggen op het invalidetoilet. Dus ik tikte zo op dat scherm: zag ik Truus en Louis, arm in arm. Echt een heel mooie foto."

Driessen hield het daar niet bij. "Twee gemiste gesprekken van Manchester United. Ongelooflijk. Daarna heb ik niet verder gekeken", vertelt de verslaggever, die na zijn vondst naar de verbaasde perschef Bas Ticheler liep. "Wat ik zei: hier heb je een telefoon, is van de bondscoach."