De Jong: 'Heeft Van der Vaart gezegd dat ik dat moet hebben gedacht?'

De Jong: 'Heeft Van der Vaart gezegd dat ik dat moet hebben gedacht?'

07-12-2022 14:26
21

Frenkie de Jong begrijpt dat er kritiek is op het Nederlands elftal. Onder meer Rafael van der Vaart zei na de achtste finale tegen de Verenige Staten (3-1) dat een liefhebber als De Jong liever op diens hotelkamer was gebleven.

"Heeft Van der Vaart gezegd dat ik moet hebben gedacht na de eerste helft tegen de VS dat ik liever in mijn hotel was gebleven? Haha, niet gehoord", reageert de controleur schouderophalend tegenover Voetbal International. "Maar dat er kritiek is op het spel, ja, dat krijgen we wel mee." De Jong erkent de kritiek te begrijpen. "Wij willen ook beter spelen aan de bal, alleen sta je wel in de kwartfinale."

De middenvelder benadrukt het goede spel graag op een lager pitje te zetten, als daarmee een plek bij de laatste acht afgedwongen kan worden. "Ik heb dat laatste uiteindelijk toch wel het liefste. Ik wil eerst winnen en daarna goed voetbal spelen." Tevreden is De Jong met een kwartfinaleplek allerminst. "Ik heb vaak het gevoel gehad dat Nederland voorheen wel tevreden was met het bereiken van de finale. Wij zijn dat nu dus duidelijk niet", doelt hij op het pakken van de wereldtitel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie