Van Dijk: 'Het is niet Nederland tegen Messi, maar Nederland tegen Argentinië'

Van Dijk: 'Het is niet Nederland tegen Messi, maar Nederland tegen Argentinië'

07-12-2022 15:30
14

Andries Noppert en Virgil van Dijk schoven woensdagmiddag aan op de persconferentie van Oranje in aanloop naar het WK-duel met Argentinië. Laatstgenoemde focust zich op veel meer dan alleen Lionel Messi, de absolute blikvanger bij de Argentijnen.

Van Dijk werd tijdens de persconferentie door zowel nationale als internationale pers gebombardeerd met vragen over de aankomende confrontatie met Messi, zo meldt Voetbal International. "Het is Argentinië uitschakelen. We weten natuurlijk dat Messi heel goed is. Maar Argentinië heeft heel veel goede spelers. Het is niet Nederland tegen Messi maar Nederland tegen Argentinië."

De verdediger van Liverpool stond twee keer eerder tegenover Messi. Dat was in 2019, hij FC Barcelona uitschakelde in de halve finales van de Champions League. "Ik denk dat het een andere situatie was. We hebben een belangrijke meeting gehad. We gaan er hard op trainen en we zullen klaarstaan om Argentinië te bestrijden."

De wedstrijd tussen Oranje en Argentinië wordt vrijdag afgewerkt in het Lusail-stadion. De KNVB verwacht dat er zo’n duizend fans van het Nederlands elftal aanwezig zullen zijn, tegenover zo’n dertigduizend Argentijnse fans. "Het gaat een heel ander sfeertje worden. Ik denk dat het alleen maar lekker is om in zo’n ambiance te spelen. Een goed sfeertje hopelijk, ik heb er zin in."