Engeland zelfverzekerd: 'Weet precies wat ik moet doen om Mbappé af te stoppen'

Engeland zelfverzekerd: 'Weet precies wat ik moet doen om Mbappé af te stoppen'

07-12-2022 20:22 Laatste update: 22:04
27

Gareth Southgate is al twee jaar bezig met een plan om Kylian Mbappé af te stoppen in een potentiële wedstrijd. Southgate staat als bondscoach van Engeland tegenover Frankrijk in de kwartfinale van het WK in Qatar. Kyle Walker denkt dat hij als rechtsback de juiste optie hiervoor is.

"Ik denk dat we Mbappé moeten bestrijden door iemand die ook die individuele klasse heeft tegenover hem te zetten", vertelt de Engelse bondscoach tegenover Independent. "Als we dat doen en die speler valt veelvuldig aan, dan kunnen we hem uit de wedstrijd halen door zijn mindere verdedigende kwaliteiten bloot te leggen." Engeland en Frankrijk spelen aanstaande zaterdag om te kijken wie er doorstoot naar de halve finales dit WK.

Walker denkt dat hij zelf capabel genoeg is om de pijlsnelle Mbappé af te stoppen. "Ik begrijp precies wat ik moet doen om hem af te kunnen stoppen", vertelt de zelfverzekerde rechtsback van Manchester City. "Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik onderschat mezelf niet. Ik heb met en tegen de grootste spelers ter aarde gespeeld, dus ik behandel dit gewoon als een normale wedstrijd. Ik geef hem het respect dat hij verdient, maar hij krijgt niet té veel respect van mij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie