Ten Hag gaat met Van de Beek in de basis kansloos onderuit in oefenduel met Cádiz

07-12-2022 21:46
18

Erik ten Hag heeft zich woensdagavond verslikt in het Spaanse Cádiz tijdens een oefenwedstrijd. Het duel tijdens het trainingskamp van Manchester United werd uiteindelijk met 4-2 verloren. Anthony Martial en de jonge Kobbie Mainoo scoorden voor Ten Hag.

Bij Manchester United liet Ten Hag Donny van de Beek vanaf de aftrap beginnen. Ook doelman Martin Dubrávka, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Victor Lindelöf, Alejandro Garnacho en Martial mochten in de basis beginnen. Hun land plaatste zich niet voor het WK of ze werden niet opgeroepen. Jadon Sancho was de grote afwezige. Hij werd niet opgeroepen voor de selectie van Engeland, maar ging ook niet mee op het trainingskamp van zijn club Manchester United.

The Mancunians beleefden een ware horrorstart in Estadio Nueve Mirandilla. Al na acht minuten maakte Carlos Gárcia-Die Sánchez de eerste treffer voor Cádiz. Zes minuten later verdubbelde Anthony Lozano de score, waardoor Ten Hag razendsnel tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de 21e minuut deed Martial nog iets terug door een goed ingeschoten penalty, maar United ging alsnog met een 2-1 achterstand de rust in.

Vlak na rust pakte de zeventienjarige Mainoo zijn moment. Ten Hag liet de jonge Engelsman na rust het veld inkomen en drie minuten na zijn invalbeurt scoorde hij de gelijkmaker voor Manchester United. De Engelsen leken daardoor even af te stevenen op een gelijkspel of een eventuele overwinning, maar daar ging de Spaanse tegenstander niet mee akkoord. Rubén Sobrino en Tomás Alarcón deelden namens een veel fitter ogend Cádiz de genadeklap uit.

Voor Manchester United betekent dit verlies niet veel goeds voor de aankomende seizoenshervatting van de Premier League. Zaterdag oefent Ten Hag nog tegen Real Betis, maar daarna wacht eerst het bekerduel met Burnley en daarna de eerstvolgende Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest. Cádiz hervat de competitie met een duel tegen Almeria.