'Memphis en Gakpo houden religieuze sessies bij Oranje: zo'n 15 spelers doen mee'

'Memphis en Gakpo houden religieuze sessies bij Oranje: zo'n 15 spelers doen mee'

08-12-2022 07:35 Laatste update: 07:37
245

Het geloof speelt tijdens het WK een grote rol binnen de selectie van het Nederlands elftal. Memphis Depay en Cody Gakpo zijn de 'gangmakers' en houden religieuze bijeenkomsten in het spelershotel in Doha, schrijft de Volkskrant.

Inmiddels doen zo'n 15 van de 26 spelers mee aan de bijeenkomsten, ook niet-christelijken. Het gaat - naast Memphis en Gakpo - om onder meer aanvoerder Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Wout Weghorst en Noa Lang. Bondscoach Louis van Gaal noemt het 'geweldig', maar gelooft niet en is er niet bij aanwezig.

Dat religie in opkomst is bij Oranje, bleek al uit de woorden van Dumfries. De vleugelverdediger sprak na zijn heldenrol tegen de Verenigde Staten (3-1) zijn dankbaarheid uit aan Gakpo, die hem 'dichter bij God bracht'. "Cody is een heel gelovig mens. De sessies waren heel bijzonder, dat gaf me veel kracht en daar ben ik hem erg dankbaar voor."

Frenkie de Jong gelooft niet, maar is naar eigen zeggen wel welkom. "Er zijn jongens die gaan, omdat ze het fijn vinden om bij elkaar te zijn, voor de wedstrijd. Ik heb er ook wel eens over nagedacht om te gaan. Maar tot nu toe heb ik dat plan niet doorgezet."

Derksen en Van der Gijp
Bij het SBS6-programma De Oranjewinter sprak Johan Derksen woensdagavond zijn twijfels uit over de ontwikkelingen binnen de Oranje-selectie. "Vroeger moesten de coaches de hoeren uit het hotel slepen en nu moeten ze de bijbel weghalen", zei hij. René van der Gijp heeft er een verklaring voor. "De druk op die gasten is zo groot dat ze iets nodig hebben om zich aan vast te houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie