Voetbal International: Ajax, Feyenoord en PSV werken aan einde van impasse

Voetbal International: Ajax, Feyenoord en PSV werken aan einde van impasse

08-12-2022 08:10
121

Het is onrustig in de coulissen van de Eredivisie. Voetbal International meldt donderdag dat er nog altijd een machtsstrijd gaande is, waarin met name Ajax en Feyenoord een hoofdrol spelen.

De problemen ontstonden rond de lancering van de plannen voor de NL League, waarmee de KNVB buitenspel zou worden gezet. Alleen Ajax en Feyenoord gingen niet akkoord met de plannen en dat is anderhalf jaar niet veranderd. Sterker nog, ook PSV stribbelt nu tegen. Deelname van de topclubs is essentieel, omdat zij de helft van de Eredivisie-waarde vertegenwoordigen.

De verhoudingen staan op scherp door een conflict over geld en macht. De topclubs stonden tussen 2019 en 2022 een slordige 15,6 miljoen euro af, waarvan Ajax met 10,2 miljoen door de UEFA-miljoenen verreweg het grootste deel voor zijn rekening nam. 'Wij zijn de sociaalste topclubs van Europa', is volgens VI de gedachte die heerst bij Ajax, Feyenoord en PSV. In andere bestuurskamers klinkt juist dat 'de topclubs Hollebolle Gijs zijn, die de rest wil opeten'.

Inmiddels gloort er wel licht aan het einde van de tunnel, aldus VI. Ajax, Feyenoord en PSV hebben aan een compromis gewerkt: er blijft geld stromen naar de overige vijftien Eredivisie-clubs, maar wel tegen een aantal voorwaarden. 'De beoogde historische beweging (NL League, red.) is vooralsnog niet meer dan een polderoplossing', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie