'Van Gaal is oprecht geïnteresseerd: ik krijg wel vaker een kus, prachtig toch?'

'Van Gaal is oprecht geïnteresseerd: ik krijg wel vaker een kus, prachtig toch?'

08-12-2022 08:26
27

Denzel Dumfries bewondert Louis van Gaal. De 'strikte, directe, duidelijke én warme' bondscoach zorgt ook in de aanloop naar de WK-kwartfinale tegen Argentinië voor een goede sfeer bij Oranje.

"Van Gaal is strikt, direct en duidelijk. Maar ook een warm persoon, die een arm om je heen slaat. Hij is oprecht geïnteresseerd in de mens achter de voetballer", vertelt Dumfries in een interview met Nu.nl.

Dat de twee close zijn, bleek ook na de zege op de Verenigde Staten: Van Gaal gaf Dumfries voor het oog van de wereldpers een kus op zijn wang. "Dat tekent Van Gaal. Hij houdt van een dolletje, maar doet het niet omdat de camera's draaien. Ik krijg wel vaker een kus van Van Gaal. Prachtig toch? We zijn als spelers en staf één team, met één missie."

De missie is duidelijk: wereldkampioen worden. "Maar ik kijk nu niet verder dan de kwartfinale tegen Argentinië. Focus. In 2014 leefde ik als supporter zó mee met Oranje, maar toen was het ineens over tegen Argentinië. Dat mag niet weer gebeuren. Daar ga ik op het veld alles aan doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie