LA Galaxy krijgt forse straf voor overtredingen onder Te Kloese

LA Galaxy krijgt forse straf voor overtredingen onder Te Kloese

08-12-2022 16:31 Laatste update: 16:35
13

MLS-club La Galaxy is bestraft voor het overtreden van transferregels onder Feyenoord-directeur Dennis te Kloese. LA Galaxy heeft een forse boete gekregen en mag geen spelers aantrekken in de zomer transferperiode. 

De precieze reden voor de straf is het overtreden van regels tijdens de deal voor Christian Pavón. In 2019 huurde LA Galaxy de Argentijnse aanvaller van Boca Juniors, maar daarbij werden betalingen en het salaris van Pavón niet op een juiste manier gemeld bij de bond. De boete die LA Galaxy moet overmaken bedraagt één miljoen dollar. 

Wedden

Meer odds

Een woordvoerder van Feyenoord heeft bij RTV Rijnmond gereageerd op het verhaal. "Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem."

Te Kloese werd in december 2018 aangesteld bij de Amerikaanse club. Hij werkte daar tot en met vorig jaar, waarna hij in dienst trad van Feyenoord.