Feyenoord-trainer Slot: 'Messi afstoppen kan relatief eenvoudig zijn'

Feyenoord-trainer Slot: 'Messi afstoppen kan relatief eenvoudig zijn'

08-12-2022 17:45 Laatste update: 18:15
51

Feyenoord-trainer Arne Slot acht het voor het Nederlands elftal niet onmogelijk om Lionel Messi af te stoppen. Dat vertelt hij bij de NOS.

Vrijwel alle ogen zullen vrijdag gericht zijn op Messi, die Argentinië meermaals bij de hand genomen heeft. "Als Messi in vorm is, is dat natuurlijk niet eenvoudig. Als je het over clubvoetbal hebt, stelde hij nooit teleur en was hij altijd geweldig. Maar er staan ook nog tien andere spelers om hem heen en om nou te zeggen dat die veel raad weten met de tijd en ruimte die ze hebben...", aldus Slot bij de NOS.

"Ze kunnen niet veel met die bal en als je ze hoog onder druk zet, komt de bal ook niet bij Messi. Als er ruimte komt, is Messi wel geweldig. Wij hebben de tegenstanders amper ruimte gegeven, maar Australië heeft twee minuten achter elkaar de bal gehad en omdat Argentinië aan de bal niet zo geweldig is, kun je wel uitgedaagd worden om veel de bal te willen hebben. Je kunt makkelijk tegen Argentinië voetballen omdat het veld heel groot is áls ze tegen ons druk gaan zetten", aldus de Feyenoord-trainer.

"Als je aan wil vallen, moet je het achterin voor elkaar hebben, maar over het algemeen zakken we dit toernooi in. Met Aké en Timber hebben we spelers die qua wendbaarheid vrij aardig meekunnen met Messi. Hoe goed hij ook is, als er tien spelers van Nederland rond de zestien staan, lukt het heel incidenteel nog steeds om een goal te maken, maar zie je ook dat je hem in hele grote delen van wedstrijden relatief eenvoudig af kunt stoppen, omdat de overige tien niet van het niveau zijn van de tien die hij bij FC Barcelona om zich heen had staan."