Feyenoord-directeur Te Kloese moet zich verantwoorden na forse straf van oude club

Feyenoord-directeur Te Kloese moet zich verantwoorden na forse straf van oude club

08-12-2022 19:51 Laatste update: 19:53
3

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft zich moeten verantwoorden naar aanleiding van een zware straf die LA Galaxy gekregen heeft. De Amerikaanse club is gestraft omdat het onrechtmatig gehandeld zou hebben bij de transfer van Cristian Pavón. Te Kloese was destijds algemeen directeur.

LA Galaxy haalde Pavón, maar is tegenover het competitiebestuur niet eerlijk geweest over het salaris dat hij verdiende. Hij zou als designated player geregistreerd moeten worden. Dat betekent dat hij één van de drie spelers is die meer verdient dan het vastgestelde salarisplafond, maar dat gebeurde niet, omdat LA Galaxy niet alle betalingen deelde met het competitiebestuur. 

Te Kloese was toen directeur en moet toestemming krijgen als hij ooit weer in de MLS wil werken. Daarna volgt een gesprek. "Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem", laat een woordvoerder van Feyenoord weten aan RTV Rijnmond.

LA Galaxy-voorzitter Chris Klein is geschorst tot het einde van de winterse transferperiode. De club krijgt een boete van één miljoen dollar en mag in de aankomende transferperiode geen buitenlandse spelers halen.