Dijks stelt helder doel voor tweede seizoenshelft: '20 wedstrijden, nul blessures'

Dijks stelt helder doel voor tweede seizoenshelft: '20 wedstrijden, nul blessures'

08-12-2022 20:16 Laatste update: 21:55
11

Mitchell Dijks sloot zich afgelopen zomer aan bij Vitesse na een periode van lang blessureleed, maar de verdediger zit op zijn plek in Arnhem. De 29-jarige speler uit Purmerend is blij dat hij weer op het veld kan staan en leeft nu in het moment.

"Ik heb het ook op mijn been getatoeëerd en ik zeg altijd: je moet het diepste dal meegemaakt hebben om de hoogste piek te kunnen waarderen", vertelt een dankbare Dijks via het YouTube-kanaal van Vitesse. "Ik kwam vanuit een dal hier terecht en ik kan nu eindelijk weer in de weide rennen. Daar doe je het natuurlijk voor, want ik ben voetballer geworden omdat ik het leuk vind. Daarvoor heb ik gewoon een moeilijke tijd gehad door mijn operatie."

Dijks speelde voor zijn avontuur bij Vitesse vier jaar lang voor Bologna in Italië. Zijn eerste twee seizoenen speelde hij overtuigend en kreeg hij een basisplaats, maar daarna zat een slepende knieblessure de verdediger uit Purmerend in de weg. Toen hij bij Vitesse aankwam heeft Dijks zich al snel laten opereren aan zijn knie, waardoor hij nu op de weg terug is. De linksback speelde daardoor nog geen minuut voor de manschappen van trainer Phillip Cocu.

Richting de tweede seizoenshelft ziet Dijks zijn toekomst in ieder geval rooskleurig in. "Met de nieuwe trainer spelen we een stuk aanvallender en zijn we veel meer in balbezit. Binnen het team begint het daardoor ook langzaamaan meer te draaien. Voor mijzelf is het seizoen geslaagd als ik nog twintig wedstrijden speel zonder blessures."