Sombere wedstrijd voor Nederlanders in Argentinië: 'Hier zijn de lontjes kort'

Sombere wedstrijd voor Nederlanders in Argentinië: 'Hier zijn de lontjes kort'

08-12-2022 20:39 Laatste update: 20:45
49

De eerste wedstrijden van Oranje werden met veel plezier gevolgd door Nederlanders in Argentinië, maar het duel van vrijdag zal in alle stilte bekeken worden. Om de veiligheid van de Oranje-fans te kunnen garanderen is er namelijk besloten om geen festiviteiten rond de wedstrijd te organiseren.

Tijdens de eerste duels van het Nederlands elftal werd er nog van alles georganiseerd in de wijk Palermo, gelegen in hoofdstad Buenos Aires. André Das, directeur van de Argentijns-Nederlandse Kamer van Koophandel, vertelt aan het Algemeen Dagblad dat het vrijdag erg rustig zal zijn. "In overleg met de bareigenaren en de politie hebben we besloten om niets te organiseren. De politie raadt ons af om in grote getale naar de bar te komen. Uit het niets kan de vlam in de pan slaan."

Volgens Das ligt de gespannen sfeer vooral aan het humeur van de Argentijnen en de onwetendheid van de Nederlanders. "Veel Nederlandse toeschouwers zijn toeristen die niet thuis zijn in de Argentijnse passie voor het voetbal, dus een ongewilde provocatie is snel gemaakt. Het sociale humeur is bij de Argentijnen ook niet zo goed. De lontjes zijn heel erg kort hier."

Vrijdag trapt het Nederlands elftal om 20:00 uur af tegen de Argentijnen, maar in Bar Crónico in Palermo zal het dan dus rustig blijven.