PSV moet zomeraankoop een maand missen na de competitiehervatting

PSV moet zomeraankoop een maand missen na de competitiehervatting

08-12-2022 20:55 Laatste update: 21:55
13

PSV moet bij de hervatting van de competitie de Braziliaanse aanvaller Sávio missen. De aanvaller doet met zijn thuisland mee aan een talententoernooi in Zuid-Amerika.

De vleugelspeler is voor het toernooi opgeroepen door Brazilië Onder 20, meldt het Eindhovens Dagblad. De talenten nemen tussen 19 januari en 12 februari deel aan het Conmebol Sudamericano-kampioenschap. Op laatstgenoemde datum zal de finale gespeeld worden dus het zou kunnen dat de PSV’er eerder terug zal keren naar Eindhoven. 

Sávio werd afgelopen zomer met een constructie op huurbasis naar PSV gehaald. Eerst kocht het Franse Troyes de Braziliaan over van Atlético Mineiro, daarna werd hij door de Fransen weer uitgeleend aan de Eindhovenaren. Troyes is als club onderdeel van de machtige City Football Group, waar natuurlijk ook Manchester City onderdeel van is.

Tot nu toe speelde Sávio honderdtwintig minuten voor de hoofdmacht van PSV. De aanvaller maakte vooral nog minuten in de Keuken Kampioen Divisie. Voor Jong PSV scoorde hij dit seizoen twee keer en verzorgde hij één assist.