Loopwonder Dumfries ziet ook andere positie bij Oranje: 'Bij Sparta al gespeeld'

Loopwonder Dumfries ziet ook andere positie bij Oranje: 'Bij Sparta al gespeeld'

08-12-2022 22:32
9

Denzel Dumfries is erg in zijn nopjes met het systeem dat Oranje speelt op dit WK. De vleugelverdediger vertelt in gesprek met HELDEN dat hij niet vindt dat het Nederlands elftal dit systeem altijd moet spelen. Ook vertelt Dumfries over zijn band met de overleden zaakwaarnemer Mino Raiola.

"Ik vind dat heel erg afhankelijk van de beschikbare spelers en ook wel van de tegenstander", vertelt Dumfries over de verschillende systemen die Oranje kan spelen. "Voor mij is het een ideaal systeem, omdat we het met Inter spelen, maar ik voel me ook thuis in een systeem met vier verdedigers en een echte rechtsbuiten voor me. Ik ben bij Sparta begonnen als centrumver­dediger, maar ben als rechtsback doorgebroken en voor die positie aangetrokken door Heerenveen."

Voor Dumfries was het jaar 2022 niet altijd een fijne. Hij brak door bij zijn club Internazionale, maar hij moest ook afscheid nemen van zijn zaakwaarnemer Raiola. "Hij nodigde me geregeld uit om naar Monaco te komen en dan zaten we uren te praten. Zijn intelligentie en werkethiek spraken me heel erg aan. Hij stond 24/7 voor me klaar, ik kon hem altijd bellen."