Vermoedelijke XI: Van Gaal wijzigt Oranje op één positie, Argentinië opgelucht

Vermoedelijke XI: Van Gaal wijzigt Oranje op één positie, Argentinië opgelucht

09-12-2022 06:47 Laatste update: 10:00
120

Louis van Gaal voert vrijdagavond één wijziging door, vergeleken met de achtste finale tegen de Verenigde Staten, vermoedt het Algemeen Dagblad. Bij Argentinië wordt Ángel Di María aan de aftrap verwacht.

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond de kwartfinale van het WK tegen de Argentijnen. Op het middenveld krijgt Marten de Roon voor de derde achtereenvolgende keer de voorkeur boven Steven Berghuis en Teun Koopmeiners. Voorin doet Van Gaal een beroep op Steven Bergwijn. Dat gaat ten koste van Davy Klaassen, die naar de bank wordt verwezen. Cody Gakpo komt als aanvallende middenvelder te spelen.

Argentinië is vermoedelijk ook op één plek gewijzigd. Di María, die tegen Australië met een blessure aan de kant bleef, is fit genoeg om te starten. Papu Gómez, die hem op de rechterflank verving tegen Australië, is er mogelijk helemaal niet bij door een kwetsuur. Vanzelfsprekend begint Lionel Messi aan het duel. De Argentijnse sterspeler staat in de spits.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind; Gakpo; Memphis, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Acuña; De Paul, Fernández, Mac Allister; Di María, Messi, Álvarez.