De Telegraaf bevestigt Blind-nieuws: 'Ajax verlost van riant salaris'

De Telegraaf bevestigt Blind-nieuws: 'Ajax verlost van riant salaris'

09-12-2022 07:04 Laatste update: 10:00
131

Daley Blind staat in de nadrukkelijke belangstelling van Royal Antwerp FC, weet ook De Telegraaf. De ochtendkrant bevestigt de berichtgeving van Het Nieuwsblad, dat het gerucht donderdagavond naar buiten bracht.

'Daley Blind (32) staat in de nadrukkelijke belangstelling van Antwerp FC, melden bronnen rondom Ajax', klinkt het. Antwerp, waar Mark van Bommel trainer is en Marc Overmars technisch directeur, wil toeslaan wanneer er een basisspeler uit Antwerpen vertrekt. The Great Old hoopt Blind, die nog tot volgende zomer onder contract staat bij Ajax, deze winter transfervrij overnemen.

Ajax wordt in dat geval verlost van het riante salaris van de linkspoot. Blind komt sinds een aantal weken voor de start van het WK amper meer in de plannen van Alfred Schreuder voor. Owen Wijndal lijkt definitief de voorkeur te krijgen boven de Oranje-international, die vrijdagavond met het Nederlands elftal aantreedt tegen Argentinië.

Blind speelde tot dusver, over twee termijnen, 333 officiële duels voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarin scoorde hij dertien keer en was hij 21 maal aangever.