Obispo houdt zijn hart vast: 'Hoop dat hij terugkomt, maar het kan snel gaan'

Obispo houdt zijn hart vast: 'Hoop dat hij terugkomt, maar het kan snel gaan'

09-12-2022 09:59 Laatste update: 11:20
5

Armando Obispo kijkt vanuit Eindhoven toe hoe zijn ploeggenoot Cody Gakpo schittert op het WK in Qatar. De centrumverdediger is trots op Gakpo en hoopt in de tweede seizoenshelft nog samen te spelen met hem.

"Ik hoop dat hij terugkomt, maar we hebben in het verleden gezien dat het snel kan gaan met spelers die op een WK iets bijzonders laten zien", is Obispo zich bewust. Als er een topbod voorbijkomt, kan hij dat misschien niet weigeren." Tegenover het Eindhovens Dagblad vertelt hij in een groepsapp te zitten met Gakpo en Jordan Teze. "Wij wensen hem voor iedere wedstrijd weer succes."

Wedden

Meer odds

Vrijdagavond staat de wedstrijd tegen Argentinië op het programma. Of er kansen liggen, hangt af van één man, Lionel Messi. "Al vijftien jaar is dat de vraag bij elke wedstrijd waaraan hij meedoet, ook eerder bij FC Barcelona. Kun je hem uit de wedstrijd spelen, dan maak je een goede kans", schat Obispo in.

In Nederland is er veel kritiek op de manier van spelen van het Nederlands elftal. Overdreven, vindt de verdediger. "Het spel is niet altijd denderend nee, maar uiteindelijk is het wel toernooivoetbal en wil iedereen zo ver mogelijk komen. In Nederland moet altijd iets extra’s, lijkt het wel. Elders is dat toch minder."