Van Gaal ontvangt Duitse hulp: 'Dingen die mijn scouts nog niet gezegd hebben'

Van Gaal ontvangt Duitse hulp: 'Dingen die mijn scouts nog niet gezegd hebben'

09-12-2022 10:58 Laatste update: 11:30
27

Louis van Gaal laat in de aanloop naar de kwartfinale van het WK tegen Argentinië niets aan het toeval over. Bastian Schweinsteiger, met wie de bondscoach werkte bij Bayern München en Manchester United, voorziet Oranje van tips.

Schweinsteiger stuurde Argentinië in 2006 en 2010 naar huis met Duitsland. In de aanloop naar de kwartfinale van het Nederlands elftal meldde hij zich bij Van Gaal. De twee wisselden de laatste dagen een aantal berichten uit.

"Ik vind het geweldig dat hij dat doet, echt geweldig", zei Van Gaal op de persconferentie in Doha. De wereldkampioen van 2014 vertelde de Oranje-bondscoach over de zwaktes van de Argentijnen. "Schweinsteiger is ook analist voor de Duitse televisie, dus hij ziet zoveel wedstrijden... Meer dan ik."

"Hij was een voetballer met brains en met het brein wordt voetbal gespeeld", vervolgt Van Gaal. "Ik steek er ook wel wat van op, dingen die mijn scouts nog niet gezegd hebben. Dat is heel positief." Lachend: "Hij is voor Nederland, nu Duitsland uitgeschakeld is."