Dumfries openhartig: 'Niet gepland om over haar te vertellen, gebeurde gewoon'

Dumfries openhartig: 'Niet gepland om over haar te vertellen, gebeurde gewoon'

09-12-2022 12:24
32

Denzel Dumfries heeft veel baat gehad bij het werken met Annemiek Zijerveld. De naam van de sportpsycholoog dook na de uitspraken van de Oranje-international op in allerlei media.

Na een Zoom-gesprek tijdens het WK vond Dumfries naar eigen zeggen mentale rust, waardoor hij met een goal en twee assists kon uitblinken tegen de Verenigde Staten. Hij is open over de hulp. "Ze had het zelf nog niet gelezen toen ik een artikel naar haar doorstuurde. Leuk toch?", zegt de vleugelverdediger van het Nederlands elftal in gesprek met Nu.nl.

"Ik heb veel aan haar te danken, al was het niet gepland om over haar te vertellen. Het gebeurde gewoon. Door me kwetsbaar op te stellen wilde ik laten zien dat wij voetballers ook mensen zijn. Misschien dat een jong iemand nu denkt: een speler van Oranje doet het, misschien kan een sportpsycholoog ook mij verder helpen. Al is dat maar één iemand, dan nog is dat al waardevol voor me."

In De Telegraaf komt Zijerveld zelf aan het woord. De gesprekken met Dumfries houdt ze 'strikt geheim', maar ze vertelt in grote lijnen hoe ze te werk gaat. De basis wordt al van tevoren gelegd. "Als er tijdens het event toch een bepaalde angst insluipt of een speler zit niet in het moment, draai ik alleen aan wat knopjes en dan zijn we er vaak al."