Kaká: 'In Brazilië is hij gewoon een dikke man die op straat loopt'

Kaká: 'In Brazilië is hij gewoon een dikke man die op straat loopt'

09-12-2022 14:13
20

Kaká heeft zich in Brazilië met enkele uitspraken niet geliefd gemaakt. De voormalig speler bij onder meer AC Milan en Real Madrid stelt dat de nationale ploeg weinig gesteund wordt in het Zuid-Amerikaanse land.

In gesprek met BeIN Sports zegt Kaká dat Braziliaanse voetbaliconen niet behandeld worden zoals ze verdienen. "Het is vreemd om dit te zeggen, maar veel Brazilianen steunen Brazilië niet. Dat zie je soms duidelijk terug. Als je Ronaldo in Qatar ziet rondlopen, denk je: wauw, hij heeft iets speciaals. In Brazilië loopt er gewoon een dikke man over straat."

De veertigjarige oud-voetballer weet dat Neymar in de huidige tijd het mikpunt van kritiek is. "Veel mensen praten over hem, maar op een negatieve manier", aldus Kaká. "Misschien heeft het te maken met de politiek. Ik heb het idee dat onze talenten niet genoeg erkend worden." 

Kaká licht zijn uitspraken verder toe. "Natuurlijk houden veel Brazilianen van Ronaldo, ik houd ook van Ronaldo. Maar de manier waarop hij in het buitenland gerespecteerd wordt, is anders. Ik zie dat hij in het buitenland meer respect krijgt dan in Brazilië."