Ultee ziet sterktes van Argentinië: 'Hebben achterin paar moordenaars staan'

Ultee ziet sterktes van Argentinië: 'Hebben achterin paar moordenaars staan'

09-12-2022 14:31
12

Sjors Ultee ziet kansen voor het Nederlands elftal tegen Argentinië. De kersvers SC Cambuur-trainer beseft dat veel vrijdagavond zal afhangen van één man: Lionel Messi.

"Het team telt echt veel goede spelers, maar het valt of staat nog altijd met Lionel Messi", beschrijft Ultee tegenover de NOS de Argentijnen. "Aan de ene kant vervelend voor een ploeg, aan de andere kant is het natuurlijk wel lekker dat die speler toevallig de beste voetballer ter wereld is." Toch constateert de oefenmeester dat Argentinië meer kwaliteiten heeft. "Als je maar één sterke speler hebt, zie België, dan wordt het ook niets. Argentinië heeft achterin bijvoorbeeld een paar moordenaars staan."

Wedden

Meer odds

In defensief opzicht is Ultee minder complimenteus voor Argentinië. "In het druk zetten vind ik ze als team niet goed fungeren. Ze verdedigen individueel. Eén speler pakt een drukmoment en de rest volgt, in de hoop dat het goed gaat. Het gaat veel minder vanuit de organisatie", zegt hij. "Al met al verwacht ik een wedstrijd die zal opleven bij individuele momenten van Argentinië en de counters van Nederland. Met daartussen saaiere fases. Maar ik hoop dat we dit keer ook aan de bal in staat zijn om momenten te creëren."