'Aderlating' aanstaande voor PSV: 'Dan zal Cody een aanbieding niet weigeren'

'Aderlating' aanstaande voor PSV: 'Dan zal Cody een aanbieding niet weigeren'

09-12-2022 15:29
69

Armando Obispo hoopt dat Cody Gakpo na januari nog steeds bij PSV speelt. De PSV-verdediger beseft dat het lastig wordt om de Oranje-international te behouden, na diens sterke WK-optredens.

Na het WK gaat het management van Gakpo om tafel met clubs van het kaliber Manchester United, Real Madrid, Bayern München en Liverpool. Obispo wordt door Voetbal International gevraagd of hij zijn ploeggenoot nog terugverwacht bij PSV. "Ik hoop het natuurlijk wel, maar het is volledig aan hem", zegt hij. "Je weet ook hoe snel het kan gaan dat heeft het verleden wel uitgewezen met voetballers die een goed WK hebben gespeeld."

Wedden

Meer odds

"Als er iets voorbijkomt dat Cody echt niet kan weigeren, dan denk ik ook niet dat hij dit zal doen", weet Obispo. "Voor ons zou zijn vertrek een enorme aderlating zijn. Cody was in de eerste helft van het seizoen betrokken bij dertig goals. Dat zegt genoeg."

Gakpo maakte tot dusver op het WK drie doelpunten. Vrijdagavond wordt hij in de basis verwacht, als het Nederlands elftal het opneemt tegen Argentinië.