'Ik vind Ziyech met afstand de beste speler, de absolute sterspeler van Marokko'

'Ik vind Ziyech met afstand de beste speler, de absolute sterspeler van Marokko'

09-12-2022 16:55
14

Brahim Darri leefde dinsdag intens mee met het Marokkaanse elftal, dat zich ten koste van Spanje plaatste voor de kwartfinale van het WK. De oud-speler van Vitesse, NEC en Heracles Almelo roemt Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat.

Darri geniet van Ziyech in Qatar. "Als ik in het stadion zit te kijken en alles live zie, dan vind ik Ziyech met afstand de beste speler", zegt de buitenspeler tegen VoetbalNieuws. "Hij heeft zoveel gogme en spelintelligentie. Tuurlijk heeft Marokko een heel goed team. Je hebt Hakimi die negentig minuten op en neer blijft denderen. Je hebt Mazraoui. Ook Boufal is een hele goede dribbelaar. Maar als ik echt een absolute sterspeler moet opnoemen dan is dat wel Ziyech."

Toch krijgt ook Amrabat complimenten. "Ik betrap mezelf erop dat ik die naam niet opnoem. Dat vind ik zelf ook apart. Tegen Spanje was hij, los van de keeper Bono met zijn heldenrol, met afstand de Man of the Match. Hij zat echt overal tussen. Ik heb nog een paar keer tegen hem gespeeld. Toen was het al een pitbull, maar nog niet zo gespierd. Als je hem ziet lopen op het veld, dan zie je dat het echt een man is geworden. Bikkelhard. Hij loopt overal. Die speelt echt een toptoernooi."

Darri denkt dat een toptransfer in het verschiet ligt voor de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge. "Als je dit laat zien op een WK. Je speelt tegen Spanje en tegen middenvelders als Kevin De Bruyne. Hij heeft ze allemaal bijna constant in zijn broekzak. Als je dan voetballend ook nog je ding kan doen, dan ben je klaar voor een volgende stap."