Van Basten: 'Dat trio kan in zo'n toernooi het verschil maken voor Oranje'

Van Basten: 'Dat trio kan in zo'n toernooi het verschil maken voor Oranje'

09-12-2022 19:25 Laatste update: 19:30
19

Rafael van der Vaart vindt de opstelling van het Nederlands elftal logisch. Bondscoach Louis van Gaal kiest tegen Argentinië voor een voorhoede met Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Memphis Depay. Ook Pierre van Hooijdonk, Marco van Basten en Leonne Stentler komen aan het woord.

Van Gaal heeft zijn opstelling iets aangepast ten opzichte van het duel met de Verenigde Staten. "Ik vind het wel logisch en ben er blij mee", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Bergwijn is niet in vorm, maar samen (met Memphis, red.) hebben ze goed gespeeld. Ik vind het wel gek dat Berghuis niet eens zo heel slecht speelde, maar daar hoor je niemand meer over. Vanavond is voor Bergwijn het ideale moment om het te laten zien."

"Van Gaal heeft Gakpo hiervoor al op tien gehad", zegt Van Basten over de opstelling van het Nederlands elftal. "Memphis is sowieso zeker van zijn plek, dat trio kan in zo'n toernooi het verschil maken. Dus ik snap Van Gaal wel."

"Ik ben heel benieuwd naar de snelheid voorin. Bergwijn komt er dan nu in voor Klaassen, op dit niveau moet je meerdere spelers hebben die een tegenstander pijn kunnen doen met snelheid", zegt Van Hooijdonk. "Onze vijf verdedigers zijn daarin niet gevaarlijk en met De Roon en De Jong hebben we ook geen spelers die achter de laatste lijn komen. Klaassen heeft die snelheid ook niet. Met Bergwijn erbij heb je daarin een extra speler."

Van Gaal kwam ogenschijnlijk ontspannen uit de spelersbus. "Ik zie iemand die in controle is, op weg naar zijn doel. Iedereen is ervan overtuigd, zo komt het wel over", zegt Stentler.