Engeland moet mogelijk op zoek naar nieuwe bondscoach: 'Heeft tijd nodig'

Engeland moet mogelijk op zoek naar nieuwe bondscoach: 'Heeft tijd nodig'

10-12-2022 23:48
38

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, gaat nadenken over zijn toekomst. De 52-jarige keuzeheer kan na de WK-uitschakeling nog niet toezeggen dat hij ook op het EK 2024 voor de groep staat.

Engeland werd zaterdagavond in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk (1-2). Waar Southgate, die in 2016 benoemd werd tot bondscoach, in 2018 de halve finales haalde, strandt hij in Qatar met Engeland een ronde eerder. Hij wordt door ITV gevraagd of hij aanblijft. "We hebben tot nu toe na elk toernooi met elkaar gesproken en de situatie beoordeeld. Dat heeft tijd nodig", stelt Southgate, die met de Engelse bond FA om tafel gaat. "Daarna kan iedereen de juiste beslissing nemen."

Op de persconferentie na afloop van de verloren kwartfinale steunt Southgate spits Harry Kane, die in de slotfase vanaf de strafschopstip de uitgelezen kans op een Engelse gelijkmaker liet liggen. "Zoals iedereen kan begrijpen, is Harry heel, heel down. Hij hoeft zichzelf niets te verwijten, vanwege zijn leiderschap en zijn doelpunten over een hele lange periode. We winnen samen en we verliezen samen, zo simpel is het."