Willem ll hervat competitie met pijnlijke nederlaag tegen NAC Breda

11-12-2022 14:15
57

Willem ll heeft de competitie hervat met een nederlaag tegen NAC Breda. De Bredanaars kwamen vroeg op achterstand in de altijd beladen Brabantse derby, maar trokken de wedstrijd kort voor rust naar zich toe: 1-2.

Willem ll  begon sterk in het eigen Koning Willem ll stadion. Al na negen minuten spelen kwam de ploeg van trainer Kevin Hofland op voorsprong via een penalty. Aanvoerder Jeremy Bokila bleef vanaf elf meter rustig. NAC kreeg voor rust een grote kans op de gelijkmaker, maar Jarchinio Antonia schoot op de paal.

Na rust was het alsnog raak voor NAC. Eerst via Ruben Ligeon, daarna via Antonia, die zijn bewakers te snel af was en de bal in de bovenhoek jaagde. Het slotoffensief leverde Willem ll niets op, al was het via Jizz Hornkamp nog wel dicht bij de 2-2. Vanaf de tribunes klonk 'Kevin, rot op', als verwijzing naar hoofdtrainer Kevin Hofland, die na de wedstrijd snel binnen was.

Willem ll blijft steken op een negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, NAC staat twaalfde.