Willem II grijpt in na derbynederlaag en stuurt Hofland de laan uit

Willem II grijpt in na derbynederlaag en stuurt Hofland de laan uit

12-12-2022 15:46 Laatste update: 15:54
110

Kevin Hofland is door Willem II op straat gezet. De derbynederlaag tegen NAC Breda kost de trainer, die ook al niet meer op steun van de supporters kon rekenen, de kop.

Willem II komt maandagmiddag met de bevestiging: Hofland is na een dienstverband van negen maanden ontslagen. Zijn ontslag komt niet als een grote verrassing, aangezien de Tricolores slechts één van de laatste zeven wedstrijden wisten te winnen. Willem II staat na zeventien speelrondes op een teleurstellende achtste plaats, zestien punten achter koploper Heracles Almelo.

Op de officiële kanalen wordt uitgesproken dat de clubleiding niet langer vertrouwen heeft in Hofland. "We hebben het moeilijke besluit moeten nemen om afscheid te nemen", licht technisch directeur Teun Jacobs toe. "Hij heeft zich met hart en ziel voor de club ingezet en qua manier van werken valt hem niets te verwijten. De sportieve prestaties vallen tot op heden echter tegen en ons doel om rechtstreeks terug te keren naar de Eredivisie is vooralsnog uit zicht geraakt."

Hofland zelf reageert ook kort op zijn ontslag. "Ik ben de club zeer dankbaar voor de kans die mij geboden is om binnen een professionele en familiaire sfeer hier te werken. Dat de resultaten van dit seizoen niet zijn waar we op gehoopt hadden, daar baal ik ontzettend van. Daarom heb ik ook begrip voor de verschillende emoties van supporters die daarbij horen. Ik hoop dat ze de club positief blijven steunen en bedank alle mensen met wie ik de afgelopen periode heb mogen werken."

Willem II laat weten spoedig in beraad te gaan over de invulling van het hoofdtrainerschap voor de rest van het seizoen. De huidige stafleden nemen de taken van Hofland in aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap van komende vrijdag over.