Luis Enrique zou één speler niet weer oproepen: 'Bracht niet wat ik verwacht had'

Luis Enrique zou één speler niet weer oproepen: 'Bracht niet wat ik verwacht had'

14-12-2022 13:48
22

Luis Enrique onthult dat één speler in de Spaanse selectie niet aan zijn verwachtingen voldeed. De vertrokken bondscoach wil geen namen noemen, maar had de speler met terugwerkende kracht liever niet meegenomen naar het WK in Qatar.

"Ik zou één wijziging doorvoeren in mijn WK-selectie", stelt Luis Enrique in een gesprek met Ibai Llanos op Twitch, geciteerd door onder meer Marca. "Ik ga niet zeggen wie het is, maar hij bracht uiteindelijk niet wat ik van hem had verwacht. Ik zou hem nu niet meer meenemen en had beter een andere speler opgeroepen."

Luis Enrique heeft daarentegen spijt dat hij Pablo Sarabia niet meer kansen heeft gegeven. De aanvaller van Paris Saint-Germain kwam tijdens de uitschakeling tegen Marokko pas in de verlenging in het veld, maar was meteen dreigend. Hij raakte in de slotseconden van de wedstrijd de paal. Overigens deed Sarabia dat vervolgens ook in de dramatisch verlopen penaltyserie. "Pablo verdiende meer dan de vijf minuten die ik hem gaf. Ik zou hem nu zelfs in de basis hebben laten starten."

Ook Pedri krijgt complimenten van Luis Enrique. "Hij is als Harry Potter, hij kan toveren. Als ik hem op moeilijke momenten zie spelen, dan komt hij van de spelers die ik heb meegemaakt het dichtst in de buurt van de kwaliteiten van Iniesta. Maar Pedri heeft geen vergelijkingen nodig."

Marokko
Luis Enrique vindt dat ook Marokko lof verdient en sluit niet uit dat de Leeuwen van de Atlas ten koste van Frankrijk de WK-finale bereiken. "Niemand zou verbaasd zijn als het ze lukt. Het is een sensatie, maar volkomen verdiend. Marokko heeft enkele spelers die een spectaculair niveau halen. Amrabat is er daar één van en Ziyech is ook heel goed geweest. En de nummer acht (Azzedine Ounahi, red.), van wie ik mij de naam niet kan herinneren."