Amrabat: 'Ik zei: houd nou eens op. Hij zei: ik heb deze opdracht gekregen'

Amrabat: 'Ik zei: houd nou eens op. Hij zei: ik heb deze opdracht gekregen'

14-12-2022 22:27 Laatste update: 23:41
22

Sofyan Amrabat zit erdoorheen na de WK-uitschakeling van MarokkoDe Leeuwen van de Atlas verloren in de halve finales met 2-0 van Frankrijk, waardoor er een einde aan het sprookje is gekomen.

Marokko had al geschiedenis geschreven, door zich als eerste Afrikaanse land te plaatsen voor de halve finales van een WK. "Dit is heel erg zuur, meer kan ik er niet van maken", is de eerste reactie van Amrabat tegenover de NOS. Al na vijf minuten pakte Frankrijk de leiding via Theo Hernández. "Zij lieten het initiatief aan ons. Giroud heeft mij overal op het veld gevolgd. Ik zei tegen hem: Houd nou eens op. Hij zei: Ik heb deze opdracht gekregen."

Volgens Amrabat speelde Marokko Frankrijk in de kaart. "We moesten komen. Een groot compliment voor hoe wij tegen de regerend wereldkampioen hebben gespeeld. We hebben alles gegeven." De controleur heeft nog niet door wat de prestatie van Marokko wereldwijd heeft losgemaakt. "Tuurlijk krijg je wat mee, maar op een WK ben je afgeschermd van iedereen. Misschien, als we weg zijn, kunnen we terugkijken op een supermooi toernooi."

Verslaggever Joep Schreuder stelt dat Amrabat op een later moment met trots kan terugkijken. "Ja, of niet, want het is heel pijnlijk. Je wil zo graag..."