'Zoveel mensen willen bij Ajax spelen en ik mag dat. Dat vind ik geweldig'

'Zoveel mensen willen bij Ajax spelen en ik mag dat. Dat vind ik geweldig'

15-12-2022 07:56
64

Owen Wijndal staat te trappelen voor de start van de tweede seizoenshelft. Ajax én hijzelf hebben wat recht te zetten, verklaart de 23-jarige linksback in een interview met Voetbal International.

Na twaalf jaar AZ koos Wijndal afgelopen zomer voor een transfer naar Ajax. Veel indruk heeft de elfvoudig international nog niet kunnen maken in Amsterdam. Maar nu hij helemaal fit is, wil hij oogsten. "Knallen na de winterstop, dat is het belangrijkste", zegt Wijndal, die concurrent Daley Blind waarschijnlijk ziet vertrekken, tegen VI.

"Het negatieve sentiment gaan we omdraaien, dat moet. Ik wil fit blijven, alles spelen, en belangrijk zijn voor de ploeg. Er is veel concurrentie, maar daarom is het ook Ajax, de absolute top van Nederland. (...) Ik heb veel vertrouwen in de ploeg en in de trainer. Ik krijg de kritieken niet zo mee, maar volgens mij moeten we dat ook niet groter maken dan het is."

"Ik weet van mezelf wat ik vind, en Alfred Schreuder is een hele goede trainer, die spelers beter maakt", vervolgt Wijndal. "Dat gaan we in de komende periode ook zien en dan doel ik op ons allemaal als ploeg. We moeten allemaal beter, dat is duidelijk."

De linksback 'voelt het vertrouwen van de trainer'. "Ik praat ook veel met hem, ik voel dat hij het beste met me voor heeft. (...) Ajax is de grootste club van Nederland en dat ik hier mag spelen vind ik geweldig. Dat besef je ook niet altijd, maar probeer ik wel te koesteren. Zoveel mensen zouden hier willen spelen en ik mag dat."