Timber neemt WK-lessen mee naar Feyenoord: 'Van die spelers kan ik veel leren'

Timber neemt WK-lessen mee naar Feyenoord: 'Van die spelers kan ik veel leren'

15-12-2022 09:09
15

Feyenoord sluit 2022 als koploper van de Eredivisie en Quinten Timber speelt alles, maar de middenvelder is nog niet tevreden. Hij verwacht meer van zichzelf en raakte geïnspireerd door het WK.

"Ik heb sinds dat ik ben gekomen alles gespeeld, maar vind wel dat het nog beter moet. Daar ga ik aan werken", zegt Timber tegen RTV Rijnmond. "Maar ik ben wel blij dat ik al zoveel gespeeld heb en daar spreekt denk ik ook het vertrouwen van de trainer (Arne Slot, red.) uit. De trainer en mijn teamgenoten waren veel met me bezig, dus dat heeft zeker geholpen. Ik ben snel in het team gegroeid, denk ik. Daar ben ik blij mee."

Wedden

Meer odds

De gewenningsperiode in De Kuip is 'nu wel voorbij', vindt Timber. Onlangs stapte hij in het vliegtuig naar Qatar om zijn broer Jurriën in actie te zien op het WK. "Ik ben natuurlijk heel erg trots op hem, het was erg mooi om mee te maken." Timber gebruikte de trip ook als lesmateriaal. "Ik heb in Qatar spelers als Messi, Neymar en Mbappé aan het werk gezien, en nog een aantal hele goede middenvelders, daar kan ik veel van leren."