Vrees voor horrorblessure: Miedema ontroostbaar per brancard van het veld

Vrees voor horrorblessure: Miedema ontroostbaar per brancard van het veld

15-12-2022 22:45 Laatste update: 23:01
18

Het lijkt erop dat Vivianne Miedema de komende tijd niet in actie kan komen voor haar club Arsenal. De Nederlandse spits liep in het Champions League-duel met Olympique Lyon een vreselijke blessure op, waardoor ze huilend met een brancard van het veld moest.

Na een tackle in de eerste helft bleef Miedema huilend van de pijn op het veld liggen. Nadat ze medisch werd gecheckt bleek dat ze met een brancard van het veld afmoest. De mensen op de tribunes werden stil en haar ploeggenoten stormden direct op Miedema af. De BBC meldt dat de Nederlandse tijdens de wedstrijd is gesignaleerd met een volledig ingepakt been. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend, evenals de vraag of ze door deze kwetsuur wel in actie kan komen op het WK.

De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Arsenal is nog bezig, maar de ploeg uit Londen staat door een eigen goal van Frida Maanum met 0-1 achter. Miedema is normaal altijd basisspeler bij Arsenal. Eerder op de avond kwam ook Lineth Beerensteyn in actie voor haar ploeg Juventus. Zij maakte nog een doelpunt in de 5-0 overwinning op FC Zürich.