Van Gaal zorgt voor enthousiasme bij Rode Duivels: 'Eén van grootste trainers'

Van Gaal zorgt voor enthousiasme bij Rode Duivels: 'Eén van grootste trainers'

16-12-2022 11:43 Laatste update: 12:48
68

Toby Alderweireld zou het toejuichen als Louis van Gaal de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels wordt. De Belgische voetbalbond stelde in de vacature dat het een 'serial winner' zoekt en de naam van de Nederlander zingt rond.

Van Gaal zag in de kwartfinale van het WK een einde komen aan zijn derde periode als keuzeheer van Oranje. Hoewel het zijn laatste klus leek te worden, kreeg hij tijdens het eindtoernooi al vragen over de Rode Duivels. De 71-jarige liet toen weten er al 'over nagedacht te hebben'. Sindsdien valt zijn naam als mogelijke opvolger van Roberto Martínez.

Alderweireld is alvast enthousiast. "Hij is een heel speciale man en trainer. Iedereen die met hem gewerkt heeft, is vol lof over hem", reageert de verdediger in gesprek met Sporza. "Hij is een van de grootste trainers ter wereld, dus waarom niet?"

Ook Mauricio Pochettino wordt genoemd, maar daar gelooft Alderweireld niet in. "Ik denk dat Pochettino eerder een coach is voor een club. Zijn kracht is om mensen honderd procent fit te maken. Met zijn filosofie van fitheid, tactiek en druk zetten weet ik niet of hij een trainer is voor een nationale ploeg."

Alderweireld gaf al aan dat hij nog niet van plan is om te stoppen, nadat België al in de groepsfase van het WK werd uitgeschakeld. Volgens Belgische media krijgen sterspelers Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Thibaut Courtois inspraak in de keuze voor een nieuwe bondscoach.