Bondscoach Marokko: 'Nederland speelt niet meer het voetbal waar ik van hield'

Bondscoach Marokko: 'Nederland speelt niet meer het voetbal waar ik van hield'

16-12-2022 12:27 Laatste update: 12:48
102

Bondscoach Walid Regragui van Marokko prijst zich gelukkig met de spelers die een verleden hebben in Nederland. Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal groeiden op in Nederland, maar maken nu voor de Leeuwen van de Atlas indruk op het WK in Qatar.

"Ze zijn daar opgeleid en dat zie je ook", zegt Regragui op een persconferentie over zijn 'Nederlandse' spelers. "Het zijn creatieve spelers die op een bepaalde manier denken. Deze spelers brengen ook een bepaalde cultuur met zich mee, die is gericht op winnen. Daar plukken wij de vruchten van. Zonder Nederland te bekritiseren: het Nederland dat ik recentelijk heb gezien, speelt niet het voetbal waar ik in de jaren tachtig en negentig zo van hield."

Regragui prijst zich gelukkig met de mengelmoes bij Marokko. "We hebben veel spelers uit verschillende landen, denk ook aan Frankrijk, Spanje en Italië. Onze ploeg is een soort milkshake, maar het hart is bij Marokko."

Aboukhlal prijst de rol van zijn bondscoach op dit WK. "We zijn heel blij met hem", zegt de voormalig aanvaller van AZ en PSV, die nu voor Toulouse speelt. "Hij heeft heel veel voor elkaar gekregen, op technisch en tactisch vlak. Maar ik denk dat het het belangrijkste is dat we een hechte ploeg zijn geworden. Ook de invallers delen mee in het succes. Zij zijn niet ontevreden meer. Dat is wel eens anders geweest."

Daarmee verwijst Aboukhlal naar Vahid Halilhodzic, die het onder meer aan de stok kreeg met Ziyech en Mazraoui. De Bosniër maakte in augustus plaats voor Regragui. Laatstgenoemde leidde Marokko naar de halve finale van het WK, waarin werd verloren van Frankrijk. Zaterdag rest nog de strijd om het brons met Kroatië.