Dilrosun wil onder Koeman terugkeren bij Oranje: Dan maak ik vanzelf kans

Dilrosun wil onder Koeman terugkeren bij Oranje: "Dan maak ik vanzelf kans"

16-12-2022 14:50 Laatste update: 14:51
89

Javairô Dilrosun hoopt onder Ronald Koeman weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Feyenoord maakte zijn Oranje-debuut onder leiding van de oefenmeester, die vanaf 1 januari officieel terugkeert als bondscoach. 

'Hij heeft mij laten debuteren, dus dan heb je sowieso een band', aldus Dilrosun vanuit het trainingskamp van Feyenoord in gesprek met ESPN. 'Het ligt aan mij om te laten zien wat ik kan. Als ik het na de winterstop ook goed doe, dan maak ik vanzelf kans.'

Dilrosun debuteerde in november 2018 voor het Nederlands elftal. De linkspoot kwam als invaller binnen de lijnen tijdens het uitduel met Duitsland voor de Nations League (2-2). Twintig minuten later moest hij alweer noodgedwongen naar de kant vanwege een blessure. 'Dat was heel pijnlijk om mee te maken. Ik kwam erin met een goed gevoel. Naar het verleden wil ik niet meer kijken, ik wil mij focussen op de toekomst. Om 15.30 speelt Feyenoord een oefenduel met Stade Rennais. Dilrosun, die dit seizoen vier doelpunten maakte in veertien competitieduels, staat in de basis.