Feyenoord loopt met teleurstellende talenten tegen oefennederlaag aan

16-12-2022 17:35 Laatste update: 17:37
29

Feyenoord is in Portugal tegen een nipte oefennederlaag aangelopen. De Rotterdammers verloren met 2-1 van Stade Rennais. De winnende treffer viel nadat trainer Arne Slot veel jeugdspelers in de ploeg had gebracht.

Feyenoord belegt momenteel een trainingskamp in het Portugese Lagos. Daar trof het met Rennes ook een ploeg die overwintert in de Europa League. WK-gangers Justin Bijlow en Sebastian Szymański waren nog niet van de partij bij het oefenduel, terwijl Alireza Jahanbakhsh op de bank begon. Daardoor kregen Patrik Walemark, Santiago Gimenez en Igor Paixão de kans om zichzelf te laten in de voorhoede.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op achterstand. Arnaud Kalimuend kreeg de treffer op een presenteerblaadje. Hij hoefde alleen doelman Timon Wellenreuther te verschalken, wat ook lukte. Na de tegengoal werd Feyenoord sterk en toonde het initiatief. Dat leverde ook de gelijkmaker op: Gimenez legde de bal breed op Orkun Kökcü, die in één keer op doel schoot: 1-1. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

In het tweede bedrijf bleef Feyenoord aanvallen, maar toch kreeg Rennes de grote kansen. De Fransen benutten hun mogelijkheden echter niet. Slot had daarna genoeg gezien en besloot om na zestig minuten een heel nieuw elftal in te brengen. Dat kostte Feyenoord uiteindelijk de kop: de talenten konden geen goede tegenstand bieden en incasseerden ook nog een tegengoal. Vanaf de stip bepaalde Matthis Abline de einduitslag op 2-1.