'Bayern oriënteert opties Neuer-opvolger: ook Sommer in beeld bij de Duitsers'

'Bayern oriënteert opties Neuer-opvolger: ook Sommer in beeld bij de Duitsers'

16-12-2022 19:05 Laatste update: 20:02
17

Bayern München is druk op zoek naar een al dan niet tijdelijke opvolger van Manuel Neuer. De doelman brak zijn been bij het skiën en ligt er maanden uit. De naam van Yann Sommer zingt nu rond bij Der Rekordmeister.

Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Volgens het medium komt de eerste doelman van het Zwitserse nationale elftal serieus in beeld bij Bayer München als er geen akkoord kan worden bereikt over het terughalen van Alexander Nübel, die door de Duitse grootmacht verhuurd is aan AS Monaco.

Het contract van Sommer bij Borussia Mönchengladbach loopt deze zomer af, waardoor de transfersom niet al te hoog zal uitvallen. Sommer zou zelf wel openstaan voor een overgang naar Beieren.

Naast Sommer werd Bayern eerder al in verband gebracht met Yassine Bounou. De doelman van Sevilla zou volgens Estadio Deportivo rond de dertig miljoen euro moeten kosten. Bayern zal in ieder geval zo snel mogelijk een keeper willen aantrekken. Momenteel beschikken ze alleen over Sven Ulreich en Johannes Schenk.