Heracles Almelo wint met 8-1, NAC voelt zich bestolen, Willem ll wint ruim

16-12-2022 21:53 Laatste update: 23:30
50

Heracles Almelo heeft vrijdagavond de koppositie verstevigd in de Keuken Kampioen Divisie door thuis uit te halen tegen FC Dordrecht. De bezoekers maakten in Almelo geen schijn van kans: 8-1. Dick Advocaat heeft ook zijn tweede wedstrijd niet weten te winnen als trainer van ADO Den Haag.

Heracles Almelo - FC Dordrecht 8-1
Heracles werd door Samuel Armenteros al snel op het goede spoor gezet. Op aangeven van Thomas Bruns kon de Zweedse spits al na acht minuten scoren. Aliou Baldé maakte na ruim een half uur gelijk voor Dordrecht, dat amper van de gelijkmaker heeft kunnen genieten. Want in een tijdsbestek van zeven minuten won Heracles de wedstrijd. Emil Hansson maakte in de 37e minuut 2-1, waarna Thomas Bruns kort daarna de 3-1 binnenkopte. Armenteros zorgde nog voor de theepauze voor 4-1, waardoor het voor Dordrecht min of meer gedaan was.

De supporters van Heracles kregen vrijdagavond absoluut waar voor hun geld en zagen hun ploeg een monsterscore neerzetten. Doelpunten na rust waren er van Armenteros, die zijn hattrick completeerde, Nikolai Laursen en - vlak voor tijd - weer van Hansson, die er nog twee maakte. Daardoor was het feest voor Heracles compleet.

NAC Breda - Almere City 0-1
Almere City heeft ook de tweede wedstrijd na de WK-onderbreking weten te winnen. Het versloeg vorige week ADO Den Haag met 4-1 en pakte vrijdag drie punten bij NAC Breda, dat keeperstrainer Gábor Babos op de bank had zitten wegens personele problemen. Jeredy Hilterman maakte na 22 minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. NAC kreeg voor rust nog kansen om het recht te trekken, onder meer via Jarchinio Antonia.

In de slotfase waren er kansen in overvloed voor NAC. Via Damian van Bruggen haalde Almere City de bal nog een keer van de lijn en scheidsrechter Rob Dieperink wuifde een penaltyclaim van NAC weg. Dat gebeurde vlak voor tijd overigens weer nadat Almere City hands maakte in het strafschopgebied. NAC voelt zich bestolen en blijft met lege handen achter.

De Graafschap - Willem ll 0-3
Willem ll heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van hoofdtrainer Kevin Hofland weten te winnen. De Tilburgers waren uit bij De Graafschap te sterk: 0-3. Na 23 minuten spelen opende Elton Kabangu de score op De Vijverberg. Lang mocht De Graafschap hopen op een resultaat, maar nadat Rio Hillen in de slotfase een ongelukkig eigen doelpunt maakte, was de buit binnen voor Willem ll.

De Tilburgers gaven de overwinning vlak voor tijd nog wat extra glans, nadat Max Svensson er 0-3 van maakte. Willem ll klimt daardoor naar de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie.